Blogg

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är processen att skapa och underhålla en onlineapplikation eller webbplats. Det inkluderar skapandet av en serverapplikation som är värd för webbplatsen och en databas som lagrar data. Backend-utvecklaren använder datorprogram för att hålla dessa komponenter igång på ett smidigt sätt.

Han måste också analysera företagets behov för att skapa en webbapplikation som uppfyller dessa behov. Utvecklare använder ofta HTML, CSS eller JavaScript för att bygga webbplatser.

När man utvecklar en webbplats är det första steget att identifiera webbplatsens syfte och målgrupp. Därefter utvecklar webbdesignteamet en webbplats-prototyp som innehåller sidornas layout, bilder, logotyper, typsnitt och andra estetiska funktioner. Under detta skede kan kunden tillhandahålla en logotyp eller acceptera designförslagen från webbutvecklingsteamet. När webbdesignen är klar börjar webbutvecklingsteamet att lägga in platshållarinnehåll på webbplatsen.

Efterfrågan på webbutvecklare fortsätter att vara hög. Den pågående pandemin av coronavirus, känd som Covid-19, har också påverkat webbutvecklingsbranschen. Medan många andra branscher har kämpat på grund av viruset har teknikbranschen inte haft lika stora problem. Webbutvecklare ligger i framkant när det gäller innovationer och har gjort många appar och webbplatser tillgängliga för allmänheten.

Turligtvis finns det gratis resurser tillgängliga för dem som är intresserade av att lära sig koda. Webbplatser som TutorialsPoint erbjuder gratis kurser, podcasts och lektioner om ämnen som rör webbutveckling. En annan bra resurs är Khan Academy. Webbplatsen erbjuder gratis online-kurser i olika ämnen, bland annat datavetenskap, amerikansk historia och makroekonomi.

Vebsidutveckling och design

Webbsidutveckling är en viktig färdighet som gör att du kan skapa webbplatser och onlineapplikationer. Denna färdighet omfattar kodskrivning och webbdesign och ger dig praktisk erfarenhet av den senaste tekniken för webbutveckling. Det finns flera olika typer av webbsidesutveckling, bland annat front-end- och back-end-utveckling. I allmänhet skrivs front end-koden i HTML eller CSS och lagras på en server och tas fram när en besökare försöker se en webbplats.

Databaser används för att lagra information på en webbplats. Några av dessa databaser är MySQL, Oracle och MS Access. Internetmeddelandetavlor, till exempel, använder databaser för att lagra användarinformation, medlemsstatus, ämnestitlar och innehåll. På samma sätt använder e-handelssajter, som Amazon.com, databaser för att lagra information och behandla kundfeedback.

Om du är företagare är det ett krav att ha en närvaro på nätet. Det ger dig inte bara exponering för kunder och klienter från hela världen, utan minskar också reklamkostnaderna. Att ha en webbplats är inte bara billigare än traditionell reklam, utan det är också mer miljövänligt.

En gymnasieutbildning är nödvändig för att komma in i denna karriär. Ett program för utveckling och design av webbsidor vid Bismarck State College kan ge den nödvändiga utbildningen. Eleverna lär sig HTML, CSS och JavaScript och de måste ha datorvana. Eleverna bör ha läst minst en kurs i engelska på gymnasiet innan de börjar på detta program.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling lär dig att bygga en webbplats från grunden med hjälp av en rad olika tekniker och verktyg. De är ett utmärkt sätt att komma igång med banbrytande teknik och bygga verkliga webbplatser. Kurserna omfattar en mängd olika tekniker på klientsidan och är idealiska för dem som vill bli frilansare eller vill starta ett eget företag.

En kurs i webbutveckling som erbjuds online kan vara så enkel som att lära sig grunderna i HTML, CSS och PHP, eller en mer omfattande och djupgående kurs. Vissa kurser är gratis, medan andra kräver en månatlig prenumeration. Coursera erbjuder också gratis kurser inom en rad olika områden, bland annat datavetenskap, programmering och utveckling.

Om du letar efter en kurs på högre nivå kan du kolla in MIT:s kurs i webbutveckling, som pågår i sex månader. Detta världsberömda universitet har en av världens bästa tekniska fakulteter, och MIT xPRO-kursen lägger tonvikten på JavaScript och färdigheter i webbutveckling.

Codecademy är ett annat bra val, eftersom det har en rad självstyrande kurser som lär dig grundläggande HTML och CSS. Programmet är dessutom helt gratis och erbjuder en miljö i webbläsaren. Eleverna lär sig att bygga webbapplikationer, API:er och responsiva webbsidor. Det erbjuder också ett certifikat för slutförandet.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP webbutveckling är ett av de mest populära språken för webbapplikationer. Det är ett dynamiskt skriptspråk som hjälper utvecklare att utveckla rika funktioner i applikationer. Idag används PHP på webbplatser som sträcker sig från Wikipedia till Facebook. Gemenskapens omfattande stöd och kunskapsbas är en stor tillgång för PHP-webbutveckling.

PHP är ett programmeringsspråk med fri och öppen källkod. Det innebär att det är tillgängligt för alla. PHP-utvecklare kan använda den senaste tekniken och programvaran. Gemenskapen som stöder språket är stor och fortsätter att utvecklas. Detta gör PHP mer stabilt. Det finns också ett antal ramverk och verktyg som gör det lättare för utvecklare att skapa sina applikationer.

PHP är ett skriptspråk på serversidan som kan skapa dynamiska webbsidor och interagera med databaser. Det är ett open source-språk som gör det möjligt för webbutvecklare att bädda in PHP-kod i HTML och låta den behandlas av webbservern. Tack vare dess flexibilitet kan utvecklare skapa webbapplikationer som kan delas med andra användare. Dess mångsidighet gör det också möjligt för utvecklare att använda det för skrivbordsapplikationer och grafiska gränssnitt.

En annan fördel med PHP är dess förmåga att stödja äldre kod. Många webbplatser har tidigare byggts med PHP, och det är mycket lättare att ändra koden än att behöva börja om från början i ett annat språk. Det är därför som de flesta företag söker sig till PHP-utvecklare för att göra sina webbplatser mer dynamiska och användarvänliga.

Steg i utvecklingen av webbapplikationer

  1. En webbapplikation har många fördelar jämfört med en enkel webbplats.
  2. Den är interaktiv, har många alternativ och kan ge kundåterkoppling i realtid.
  3. För att börja utveckla en webbapplikation behöver du ha en god uppfattning om det problem du försöker lösa.
  4. Du kan börja med att skapa en wireframe, som är en visuell representation av din föreslagna lösning.
  5. Nästa steg i utvecklingen av en webbapp är att presentera wireframe för din målgrupp, få feedback och iterera tills alla är nöjda med designen.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapputveckling kan göras i olika programmeringsspråk. De två mest populära är ASP och PHP. Båda dessa språk hjälper dig att strukturera innehåll och utföra uppgraderingar på din webbplats. Dessutom tillåter de dig att implementera mängder av funktioner och databaser i din webbapplikation. Dessutom låter de dig anpassa utseendet på din webbapplikation efter dina önskemål.

Innan du påbörjar processen för utveckling av webbapplikationer är det viktigt att veta vad du vill att din webbapplikation ska åstadkomma. En designer kommer att arbeta med gränssnittet för din webbapplikation och ta hänsyn till din målgrupp och dina affärsmål. Efter detta skede börjar själva programvarutekniken. Backend- och frontendutvecklare samarbetar för att se till att din webbapplikation uppfyller dina affärsbehov. Dessutom kommer kvalitetssäkringsingenjörer att se till att dina nya funktioner fungerar som de ska.

De webbapplikationer vi använder idag förändrar ständigt hur vi arbetar, spelar och interagerar med varandra. Utan dessa funktioner skulle välkända namn som Netflix, Zoom och Canva ha haft svårt att växa till framgångsrika plattformar. Med hjälp av utveckling av webbapplikationer kan du skapa en applikation för vilket syfte som helst. Det första steget är att brainstorma en bra idé för din webbapplikation. Detta kommer så småningom att utvecklas till ett detaljerat dokument som beskriver målen, tekniken, visionen och framtidsplanerna för din applikation.

Vämapplikationsutveckling är en kreativ process som skapar interaktiva webbapplikationer som levereras till användare via internet. Processen omfattar att definiera problemet, modellera lösningen, engagera användarna, välja ett utvecklingsramverk, utveckla webbapplikationen och slutligen distribuera webbapplikationen.

Lär dig grunderna i WordPress-utveckling

Om du är intresserad av att skapa en online-närvaro som omvandlar besökare till kunder behöver du lära dig några grundläggande HTML- och PHP-kunskaper. HTML är ett deklarativt språk som används för att bygga webbsidor. Utan grundläggande kunskaper i HTML och PHP kommer du inte att kunna utveckla en webbplats med hjälp av WordPress. Lyckligtvis finns det många resurser på nätet som lär dig hur du lär dig båda språken.

WordPress är en gratis webbprogramvara som låter dig utforma och bygga bloggar, webbplatser och appar. De WordPress-handledningar som du hittar på nätet täcker ämnen som design, att bygga appar och e-handelsfunktioner. Dessutom lär de dig också hur du installerar och hanterar innehåll på WordPress-webbplatser. Som ett resultat av detta blir det mycket lättare att lära sig WordPress-utveckling.

WordPress-utvecklare skapar anpassade plugins som kan anpassas för att uppfylla kundernas specifika behov. De hanterar också databasen och ser till att webbplatsens innehåll är tillgängligt för användarna. Många WordPress-utvecklare använder också tekniker för digital marknadsföring. Dessutom arbetar de mycket med UX och UI. Webbutvecklare måste ha starka kunskaper i webbdesign och UI för att se till att webbplatsen är tilltalande för alla.

Under de inledande skedena av WordPress-utvecklingen är det viktigt att säkerhetskopiera ditt projekt regelbundet. Att använda tjänster som GitHub kan hjälpa dig att hålla koll på dina projekt. De erbjuder också ett säkert lagringsutrymme för ditt arbete. När ditt projekt är säkerhetskopierat kan du börja den egentliga utvecklingsprocessen. När din webbplats är säkerhetskopierad kan du testa din kod i en lokal miljö och göra ändringar vid behov.

Grundläggande krav för WordPress-utveckling

  • Ett minimikrav för WordPress-utveckling är kunskap om HTML, CSS och PHP.
  • En del utvecklare har också kunskap om JavaScript och MySQL.
  • När du väl känner till dessa grundläggande språk kan du gå vidare till mer avancerade ämnen.
  • Oavsett din erfarenhetsnivå kommer du att ha nytta av att känna till en mängd olika programmeringsspråk.

Lämna en kommentar